'Slimme AR-bril van Apple komt pas in 2023'
Bril-jant

'Slimme AR-bril van Apple komt pas in 2023'

11-11-2019 14:39 Laatste update: 20:44

De lancering van de slimme bril van Apple zal nog niet volgend jaar plaatsvinden, maar pas in 2023. Een jaar eerder zou Apple al een grotere augmented-reality-headset op de markt willen brengen.

Apple is van plan om in 2022 een headset voor augmented reality op de markt brengen, waarbij een digitale laag aan de werkelijkheid wordt toegevoegd. Een jaar later wil Apple een AR-bril lanceren die daadwerkelijk de hele dag gedragen kan worden. Dat zou Apple hebben gezegd in een presentatie aan zo'n duizend medewerkers, waar de nieuwssite The Information de details van heeft achterhaald. 

Meerdere media en Apple-expert Ming-Chi Kuo voorspelden recent dat Apple al in 2020 met een slimme bril zou komen. Dit lijkt dus niet het geval.

Eerst groot, dan compact

De eerste AR-headset van Apple zal een groot apparaat zijn, een beetje te vergelijken met de afmetingen van de Oculus Quest. Deze bril is in feite een VR-bril waarbij het via camera's aan de voorkant van de bril de realiteit op het scherm in de bril zal tonen. Deze bril hoeft waarschijnlijk niet aan een computer te worden aangesloten, maar is niet bedoeld om mee over straat te lopen.

Een jaar later, in 2023 dus, zou Apple een bril op de markt willen zetten die ongeveer hetzelfde doet, maar eruit ziet als een gewone bril. Deze bril is wel bedoeld om de hele dag te dragen.

Officieel heeft Apple geen concrete plannen naar buiten gebracht omtrent AR-brillen. Wel heeft Apple-ceo Tim Cook al meerdere keren aangegeven erg enthousiast te zijn over AR. In 2017 zei hij dat hij verwacht dat AR 'even belangrijk wordt' als de smartphone.

Kijk ook: deze AR-zwembril maakt zwemmen leuker

Volg Bright op YouTube voor meer gadgetsreviews