© TikTok

'Maker TikTok werkt aan goedkope muziekdienst'
Eerst in India

'Maker TikTok werkt aan goedkope muziekdienst'

18-11-2019 09:38 Laatste update: 14:08

Len Maessen

ByteDance, het bedrijf achter de populaire videoapp TikTok, komt mogelijk al volgende maand met een eigen muziekstreamingdienst. Die wordt dan mogelijk uitgerold in onder andere India en Brazilië.

Het bedrijf zou in gesprek zijn met grote muzieklabels als Universal Music en Sony, schrijft de Financial Times. De verwachtingen zijn dat een abonnement op de dienst iets goedkoper zal zijn dan die van concurrerende diensten, zoals Apple Music en Spotify.

De dienst zou "op termijn" naar de Verenigde Staten kunnen komen. Het is niet bekend of er plannen zijn voor een introductie in Nederland.

Naast het streamen van muziek komt de dienst ook met een selectie aan korte videoclips, die gebruikers kunnen synchroniseren met de muziek waar ze naar luisteren.

Anderhalf miljard downloads

Tiktok heeft inmiddels de grens van anderhalf miljard downloads gehaald, meldde marktonderzoeker Sensortower vorige week. TikTok is de op twee na meest gedownloade app van 2019, na WhatsApp en Facebook Messenger, als gamingapps niet worden mee geteld.

De app is het meest populair in India en in China, waar deze als Douyin door het leven gaat. Ook de omzet uit verkoop komt grotendeels uit China: die gaven 84,5 miljoen dollar (76 miljoen euro) uit aan in-app aankopen. 

Je kan in TikTok 'coins' kopen, die te gebruiken zijn voor cadeaus die je naar andere TikTok-gebruikers kan sturen. In totaal lag de omzet uit dit soort uitgaven op 175 miljoen dollar, iets meer dan 150 miljoen euro.
 

Wat is er zo briljant aan TikTok?

Meer tech-video's? Abonneer je op Bright op YouTube