Elektrische auto's

Top 5: nieuwe auto's van de LA Autoshow

21 november 2019 13:59

In Los Angeles vindt deze week de grote autobeurs LA Auto Show plaats. Met een paar opvallende nieuwe auto's. Dit zijn de favorieten van onze autotester Rutger Middendorp.

1. Ford Mustang Mach-E

Net voor de LA Auto Show is de eerste serieuze elektrische Ford onthuld: de Mustang Mach-E, een elektrische SUV gebaseerd op de iconische sportwagen. 

2. Audi E-Tron Sportback

Audi bouwt op basis van de bestaande E-Tron een Sportback. Een auto met een iets ranker profiel en een klein beetje minder binnenruimte. Normaliter is dat een slechte deal, maar in het geval van de E-tron Sportback betekent het wel dat het maximale bereik van 417 naar 447 kilometer gaat. 30 kilometer extra (volgens de WLTP cyclus), alleen omdat de baksteen een beetje afgerond is achterop. En omdat de auto het grootste gedeelte van de tijd alleen de achterwielen gebruikt voor de aandrijving. Dat helpt ook. Dat maakt ons benieuwd wat de E-Tron GT als bereik zal hebben, want die is een flink stuk aerodynamischer.

3. Bollinger B1 en B2

De Bollinger is de elektrische off-roader waarvan je hoopte dat Land Rover hem 10 jaar geleden had ontwikkeld. Twee jaar geleden stond hij al op de beurs. Het goede nieuws: het merk is niet failliet, maar gaat auto's uitleveren. Het slechte nieuws: niet in Nederland. De Bollinger is er nu in twee smaken. Hadden we in 2017 nog een 3-deurs auto voor de camera, nu is er een 5-deurs met gesloten kap en een verlengde 5-deurs pick-up. 

4. Porsche Taycan 4S

Wie snel gehapt heeft en een volledig elektrische Porsche Taycan heeft gereserveerd, kan zich even achter de oren krabben. De automaker uit Stuttgart heeft namelijk de Porsche Taycan 4S gepresenteerd. Bijna even spectaculair, aanzienlijk goedkoper dan de Turbo en Turbo S. De instapper heeft een accu met een 80 kWu capaciteit en levert minimaal 530 pk. Het bereik is dik 400 kilometer volgens de WLTP-cyclus. Daar betaal je 110.000 euro voor. Dat is bijna 50.000 euro minder dan de Turbo en 80.000 euro minder dan de Turbo S. Is het dan behelpen achter het stuur? Het sprintje naar de 100 km/u leg je af in 4 seconden, dus dat valt reuze mee.

5. Volkswagen ID Space Vizzion

Graag zouden we je vertellen dat de Volkswagen ID Space vanaf volgend jaar te koop is in Nederland voor een mooi prijsje. Maar helaas, de ID Space Vizzion is voor nu een concept. Wel eentje met normale spiegels, nul vleugeldeuren en geen interieur met loungestoelen of een driezitsbank.

In 2021 zal er een productieversie van deze auto klaar zijn, die grotendeels lijkt op wat nu op de showvloer staat. Verwacht kleinere wielen en vermoedelijk wat aanpassingen aan de neus.

Volg al onze updates over elektrische auto's