'Chromecast raakt oververhit door Google Stadia'
Google Stadia

'Chromecast raakt oververhit door Google Stadia'

21-11-2019 20:04 Laatste update: 22-11-2019 10:06

Gebruikers van Google Stadia melden dat hun Chromecast Ultra te warm wordt tijdens het gamen, waardoor het apparaat automatisch wordt uitgeschakeld. 

Verschillende gebruikers van gamesstreamingdienst Google Stadia, maken melding op Reddit dat hun Chromecast Ultra te warm wordt tijdens het gamen. Het apparaat wordt vervolgens automatisch uitgeschakeld. 

"Ik zat middenin een gevecht in Destiny 2 toen mijn Chromecast plots uitschakelde en ik verbinding met het netwerk verloor", schrijft Reddit-gebruiker /u/armadeon7479. "Die van mij is nu al twee keer te warm geworden en vervolgens uitgeschakeld", reageert een ander. 

Met Stadia draaien games op de servers van Google, terwijl een video van de game wordt gestreamd naar een Chromecast, browser of smartphone. Mogelijk worden Chromecasts warmer dan tijdens het kijken naar andere video's, omdat de framerate met Stadia hoger ligt.

Google zegt in een reactie dat er geen problemen met oververhitting van de Chromecast Ultra zijn. "Tijdens normaal gebruik kan het oppervlak van het apparaat warm aanvoelen. Dit werkt zoals ontworpen."

Eerste indruk Google Stadia

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's