Bedtijd

Routines in Nederlandse Google Assistent bruikbaar door bug

10 december 2019 11:35

Je kunt in de Nederlandse versie van de Google Assistent voortaan routines instellen, zodat de stemdienst meerdere dingen achter elkaar doet. De routinefunctie werkt hier officieel nog niet, maar is toegankelijk door een bug.

Routines zijn al een tijdje beschikbaar binnen de Engelstalige Google Assistent, maar waren bij de Nederlandse variant nog niet beschikbaar. Nu lijkt de functie ineens voor sommige mensen te werken, ontdekte Droidapp

"De Nederlandse Google Assistent heeft vooralsnog geen ondersteuning voor Routines", vertelt Google-woordvoerder Rachid Finge. "We werken eraan om die ondersteuning toe te voegen. Sommige Nederlandse media hebben de (her)ontdekking van een oude bug verward met de lancering van Routines."

Met een routine voer je meerdere acties uit met een enkel stemcommando. Met het woord 'bedtijd' wordt bijvoorbeeld je telefoon op stil gezet, gaat de thermostaat omlaag en worden de lichten uitgeschakeld.

Vragen aan Google

De routines zijn toegankelijk voor sommige gebruikers die het woord 'routines' zeggen tegen de stemassistent. Dat lijkt niet bij iedereen te werken. Op een iPhone was de optie bij ons niet naar voren te krijgen.

Sonos en Google Assistent: hoe werkt het?

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Google Assistent heeft nu ook een mannenstem in Nederland

Miniatuurvoorbeeld
Luister ook

Luister de Bright Podcast