'Pixel 4a is nagenoeg randloos, heeft koptelefoonpoort'
Goedkope Pixel

'Pixel 4a is nagenoeg randloos, heeft koptelefoonpoort'

29-12-2019 12:36 Laatste update: 12:39

De goedkopere opvolger van de Pixel 4 lijkt het radicaal anders aan te pakken. In vroege beelden van de Pixel 4a is een nagenoeg randloze voorkant te zien. Bovendien heeft het toestel een koptelefoonpoort.

De beelden zijn afkomstig van notoir smartphonelekker Steve 'OnLeaks' Hemmerstoffer, die op basis van Googles schematische tekeningen een 3D-model maakte. Deze geeft alvast een idee van hoe de nog niet aangekondigde telefoon er uit moet gaan zien.

Google lijkt met de 4a voor een totaal andere aanpak te kiezen voor de selfiecamera. Die zit niet langer in een inkeping of een bult bovenop de telefoon, maar verbergt zich in een gat in het scherm. Ditzelfde cameragat zagen we ook al in Samsung’s recente toptoestellen.

Bovenop de telefoon zit een ouderwetse koptelefoonpoort. Die was nergens te vinden in de Pixel 4 van eerder dit jaar, maar zat wel in de Pixel 3a. Google lijkt de poort nog mee te nemen in zijn goedkopere toestellen.

Eén camera

Achterop de telefoon zit nog één enkele cameralens. Dat is flink wat minder dan bij de Pixel 4, maar dat is niet per sé reden tot zorg: de Pixel 2 maakte met één lens ook bovengemiddeld goede foto’s.

De Pixel 4a moet nog worden aangekondigd. Vermoedelijk zal het toestel ergens eind lente of begin zomer 2020 op de markt verschijnen, voor een prijs vergelijkbaar met de 3a. Die werd in eerste instantie verkocht vanaf 399 euro.

Review: Google Pixel 3a

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's