© OnePlus

OnePlus komt met concepttelefoon die camera verbergt
Electrochromisch

OnePlus komt met concepttelefoon die camera verbergt

03-01-2020 11:14 Laatste update: 12:54

OnePlus heeft de eerste details bekendgemaakt over zijn nieuwe smartphoneprototype, de Concept One. Concept One heeft speciaal glas dat de camera's achterop de telefoon doet verdwijnen.

Het prototype maakt gebruik van hetzelfde soort glas als dat dure zonnedaken van auto's en vliegtuigen gebruiken, schrijft Wired. Het glas kan 'aan worden gezet' met een elektrisch signaal als je de camera-app openmaakt. Doe je die weer weg, dan wordt het glas weer ondoorzichtig.

OnePlus wil de Concept One volgende week op techbeurs CES in Las Vegas laten zien. Het bedrijf is echter niet van plan om de telefoon voorlopig op de markt te brengen: het blijft een concept.

In gesprek met Wired meldt OnePlus-topman Pete Lau dat het de bedoeling is om nieuwe technologie zo op kleinere schaal te testen. Krijgt het bedrijf goede feedback, dan kan een dergelijke telefoon breder in productie worden genomen.

Autofabrikant


OnePlus ontwikkelt de smartphone samen met autofabrikant McLaren. De Concept One is verder voorzien van een 48-megapixelcamera en een 16-megapixel groothoeklens.

Volgens Wired is de nieuwe functie nog niet heel spectaculair. "Dit is gewoon een camera die je nauwelijks ziet", aldus de site.

OnePlus 7 Pro: de duurste OnePlus, toch een prima prijs?

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's.