Tesla-auto's kunnen binnenkort naar voorbijgangers roepen
'Stap in!'

Tesla-auto's kunnen binnenkort naar voorbijgangers roepen

13-01-2020 13:28 Laatste update: 19:08

Tesla-auto's krijgen binnenkort de mogelijkheid om voorbijgangers aan te spreken, door ze bijvoorbeeld uit te nodigen in te stappen. Dat is de opmaat naar een Tesla-dienst met zelfrijdende taxi's.

Tesla voorziet zijn bestaande auto's met updates doorlopend van nieuwe functies. Zo moeten die auto's nog dit jaar volledig zelfrijdend worden, zodat gebruikers ze als robot-taxi de weg op kunnen sturen. De auto's kunnen daarbij zelfs gaan praten, zegt Tesla-topman Elon Musk op Twitter.

"Tesla's zullen binnenkort met mensen praten als je wil. Dit is echt", aldus Musk. Op een filmpje is een Tesla te zien die zegt: "Sta daar niet zo te staren, stap in!". 

Geluiden

Volgens Musk kunnen zijn auto's straks ook scheten naar passanten laten, een uitbreiding van de scheetkussen-functie die Tesla's al jaren hebben.

Tesla gebruikt voor de geluidseffecten de uitwendige speaker die het aan nieuwe auto's toevoegt om aan wetgeving te voldoen. Zowel in de VS als in Europa moeten elektrische auto's bij lage snelheden een geluid laten horen, om ongelukken te voorkomen. 

Waarom Tesla's zelfrijdende taxi's hier niet gaan werken

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's.

Tesla Model S: de auto die autorijden voorgoed veranderde