Interactieve wip

Wippen voor een mooi landschap

22 januari 2020 18:25

Ontdek hoe goed jullie samenwerking is op deze interactieve wip.

De installatie Reciprocal syntax ziet er behoorlijk spacy uit. De kamer lijkt zwart, maar als je de wip in het midden laat bewegen, ontstaat er op de vier wanden om je heen een audiovisueel landschap.

Waar dat interactieve wippen goed voor is? De wip is hier een metafoor voor een creatief proces tussen twee mensen. Je reageert op elkaar maar voegt ook wat toe, en dat wordt real-time verbeeldt in een digitale wereld om je heen. Harmonieus wippen of zelfs in balans zweven levert iets anders op dan als de een heel dominant de ander naar beneden wipt.

Gelukkig is er voor zo’n agressief spel wel lekker ouderwets een autobandje onder het zitje gemonteerd, want die klap die je maakt kennen we nog wel. 

Easter eggs

De installatie met de vertaalde titel 'wederkerige vorm van informatie' is het werk van het in Amsterdam wonende en werkende koppel Boaz Cohen en Sayaka Yamamoto (BCxSY). Het berglandschap is een knipoog naar het Windows-bureaublad

Er zijn ook easter eggs in verborgen: als je in evenwicht bent wordt je beloond met wolken, kleurgradiënten en vallende sterren. Raak je de grond, dan ontstaat er een nieuwe wolk. Het pad en de snelheid van de wolk geven de snelheid en kracht van de wippers weer.

wipwap in actie