Deze elektrische motorfiets transformeert in een sportbike
Slimste motor

Deze elektrische motorfiets transformeert in een sportbike

23-01-2020 14:42 Laatste update: 27-01-2020 11:19

Damon en Blackberry (bekend van de telefoons, nu actie in cybersecurity) werken samen aan een nieuwe elektrische motorfiets. Eentje met indrukwekkende specificaties én de mogelijkheid om een tourfiets in een sportsbike te veranderen.

De nieuwe Damon Hypersport is een volledig elektrisch aangedreven motorfiets met indrukwekkende cijfers: 200 pk, 322 kilometer bereik en een topsnelheid van 320 km/m. En dat alles voor de prijs van 24.000 euro. Dat komt dicht in de buurt van de Zero SR-F. Die is alleen begrensd op 200 km/u. 

De Damon heeft echter nog een bijzondere truc achter de hand: hij kan transformeren van een sportfiets naar een tourfiets met een klik op de knop. Shift noemt Damon deze optie en zowel de kuipruit als de handvaten, voetsteunen en het zadel kunnen worden aangepast. 

Damon zegt de motorfiets voor de Tesla-bezitter te willen maken en dat betekent vooruitstrevende technologie. Voorlopig zul je geen tukje kunnen doen in het zadel, maar 2 full-hd camera's en een verzameling sensoren zorgen ervoor dat je veilig blijft. CoPilot heet het systeem en met 360 graden zicht zorgt het ervoor dat je gewaarschuwd wordt als er een gevaarlijke situatie ontstaat. Dat gebeurt met trilling in het stuur en leds op het scherm.