Beeld © Poco
Beeld © Poco
Poco X2

Opvolger Pocophone met snel scherm onthuld op 4 februari

27 januari 2020 14:34

Ruim anderhalf jaar na de lancering zou de eerste Pocophone binnenkort een opvolger krijgen. Die Poco X2 zou een scherm dat snel ververst krijgen.

De Pocophone F1 werd anderhalf jaar geleden uitgebracht door de Chinese telefoonmaker Xiaomi. Op 4 februari komt de langverwachte opvolger van de F1, de Poco X2. Poco is nu een los bedrijf en de Indiase tak begint informatie te delen over de Poco X2 die op 4 februari onthuld zal worden.

Het toestel zal als meest bijzondere functie een 120 Hz-scherm krijgen. Dat is een twee keer hogere beeldverversing dan de meeste huidige smartphones, wat resulteert in een vloeiender beeld en soepeler scrollen. Veel high-end smartphones die dit jaar verschijnen krijgen zo'n scherm, waaronder naar verluidt de Samsung Galaxy S20.

Poco verraste in 2018

De Poco X2 zou zijn gebaseerd op de Redmi K30, ook een telefoon met een 120 Hz-scherm. De X2 krijgt net als die K30 waarschijnlijk een 6,67 inch 1080p-scherm. Het Redmi-toestel draait op een Snapdragon 730G-chip en is er vanaf iets meer dan 200 dollar.

De Pocophone F1 verraste in 2018 met zijn sterke specificaties en complete totaalpakket voor een betaalbare prijs. De telefoon kwam voor minder dan 400 euro op de markt en bood een scherm en chip die ook in dubbel zo dure toestellen zaten.

De Poco X2 wordt op 4 februari voor India aangekondigd. Het is nog niet bekend of en wanneer de telefoon ook buiten India op de markt komt.

Nieuw: Lite-versies van Samsung-telefoons

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's