De Porsche Taycan nog exclusiever maken?
Exclusive Manufaktur

De Porsche Taycan nog exclusiever maken?

04-02-2020 13:00 Laatste update: 17:35

Rijden er te veel mensen rond met een elektrische Porsche van over een ton naar jouw smaak? Dan kun je er voor kiezen om exclusiviteit terug te kopen bij een speciale afdeling van de Duitse automaker. Carbon wieltjes? Typeaanduiding met verlichting er achter? Kan allemaal.

De Porsche Taycan is de enige volbloed elektrische sportwagen die je op dit moment kopen kunt. Aston Martin kondigde aan door geldgebrek af te zien van het ontwikkelen van elektrische wagens en de Italianen hopen het voorlopig met hybrides af te kunnen. Leuk voor Porsche, maar minder leuk voor de klant die iets exclusiefs wil.

Maar gelukkig hebben de Stuttgarters daar iets op gevonden: hun atelier voor exclusieve opties. Standaard heb je al maar kleuren en opties te kiezen dan op een Tesla Model S, maar wie de portemonnee wil trekken heeft nog eens 90 verschillende opties om echt iets bijzonders van zijn auto te maken. 

Een carbon splitter, ijsblauwe koplampen, velgen met carbon inserts, een ijsblauw logo met verlichting op de bibs, de kleur van je auto op je velgen of in je interieur. De lijst gaat maar door. Het blijft (op de kleuren na) allemaal in redelijk goede smaak, al is het wel vooral carbon wat de klok slaat. 

Persoonlijk zou ik kiezen voor een full stormtrooper zwart witte uitvoering met krijtgrijs interieur en de Taycan exclusive wielen met carbon blades. Wat zou jij kiezen?

Volg het Bright YouTube-kanaal voor meer reviews van elektrische auto's.

Rutger Middendorp test al 8 jaar elke maand een andere auto voor Bright: volg hier alle updates.