108 megapixel

Xiaomi onthult ontwerp en presentatiedatum Mi 10

10 februari 2020 21:05

Het Chinese Xiaomi heeft alvast officiële beelden voor zijn nieuwe Mi 10-telefoon getoond.

Xiaomi staat op het punt om twee modellen te presenteren: de Mi 10 en Mi 10 Pro. Beide telefoons gebruiken een Qualcomm Snapdragon 865-chip. De eerste plaat van de telefoon is te zien op het Xiaomi-account op Chinees sociaal netwerk Weibo.

Op de afbeelding is het Pro-model te zien, met achterop vier cameralenzen. De Twitter-naam van Xiaomi verklapt alvast dat in elk geval het Pro-model een 108 megapixel-sensor voor die camera zal gebruiken.

 

Xiaomi zou zijn nieuwe telefoons al snel gaan onthullen: op 13 februari staat een presentatie in China gepland. Deze zal alleen online plaatsvinden, wegens vrees voor het coronavirus dat in het land actief is.

Vlak voor MWC

De verkoop in China zou iets later beginnen, op 14 februari. Daarna duurt het niet lang tot de rest van de wereld aan de beurt is: op 23 februari staat een wereldwijde onthulling gepland, een dag voor telecombeurs MWC zijn deuren opent.

Xiaomi is al jarenlang een prijsvechter op de smartphonemarkt. Sinds afgelopen jaar is het bedrijf officieel actief in Nederland. Daarnaast staat er een fysieke Xiaomi-winkel gepland voor Rotterdam.

Elektrische step Xiaomi na 500 km: bevalt ie?

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's