Beeld © Bright
Beeld © Bright
Eenvouwdig?

'Nieuwe vouwtelefoon Samsung krijgt camera onder scherm'

17 februari 2020 16:51

Samsung zou in juli de opvolger van de vouwbare telefoon Galaxy Fold 2 willen lanceren. Het toestel met de codenaam 'Champ' zou de eerste smartphone worden met een selfiecamera onder het scherm verwerkt.

Na de introductie van Galaxy Fold in 2019 en de Galaxy Z Flip afgelopen maand, is Samsung alweer bezig met de derde telefoon met een opvouwbaar scherm. Dat schrijft Android Central na berichtgeving van de Zuid-Koreaanse nieuwsite AJU News.

De telefoon met de codenaam 'Champ' wordt uiterlijk in juli van dit jaar verwacht en krijgt hetzelfde ontwerp als de Galaxy Fold.

Geen cameragat

Het bijzondere aan de Champ is dat de telefoon als eerste een selfiecamera krijgt die onder het scherm verstopt is, waardoor er dus geen camera-uitsparing aan de voorkant te zien is, schrijft AJU. Hierdoor krijgt de telefoon een groter scherm, namelijk 7,7 inch in uitgevouwen positie, in plaats van een 7,3 inch scherm. Dit wordt bevestigd door analist Ross Young.

Ook zou het toestel een soortgelijke nanocoating van 'glas' krijgen als de nieuwe Galaxy Z Flip. Dit scherm bleek niet bij alle eerste gebruikers even goed te werken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Scherm Galaxy Z Flip ondanks dun glas krasgevoelig'

Naamgeving

De telefoon krijgt naar het schijnt ongeveer dezelfde prijs als de Galaxy Fold. In Nederland kost dit toestel zo'n 2000 euro.

Over de naam van het toestel is nog geen duidelijkheid. Samsung heeft aangegeven dat alle modellen met een opvouwbaar scherm voortaan beginnen met 'Galaxy Z'.

Kijk ook: hoe goed is de Galaxy Z Flip?