Huawei onthult Google-loze Honor-telefoon voor 249 euro
Honor 9X Pro

Huawei onthult Google-loze Honor-telefoon voor 249 euro

24-02-2020 18:31 Laatste update: 25-02-2020 19:33

De Honor 9X Pro is een nieuwe Android-telefoon van Huawei, die door sancties van de Verenigde Staten geen Google-apps bevat.

De smartphone draait op een Kirin 810-processor en heeft achterop drie camera’s met een 48 megapixel-resolutie. Het scherm voorop is 6,59 inch groot. De selfiecamera schiet omhoog zodra je hem start, waardoor er geen inkeping bovenin het scherm te vinden is.

De nieuwe processor is net als eerdere Huawei-chips speciaal ontworpen voor verwerkingen gebruikt door kunstmatige intelligentie. Daarnaast heeft de grafische processor een upgrade gekregen om de algehele ervaringen tijdens het gamen te verbeteren zonder dat het toestel al te warm wordt.

Amerikaanse sancties

Huawei mag door sancties van de Verenigde Staten tegen China niet de volledige versie van Android gebruiken. Door ditzelfde probleem werd de Huawei Mate 30 eerder ook getroffen. Officiële apps zoals Google Maps en de Google Play Store staan daarom niet op de telefoons geïnstalleerd.

In plaats daarvan wordt de Honor 9X Pro geleverd met de Huawei AppGallery, een appwinkel die wel onder de sancties is toegestaan. Volgens de fabrikant staan hier apps voor fitness, entertainment en fotografie in. 

 

249 euro

De Honor 9X wordt in meerdere landen verkocht, waaronder ook Nederland. Hier zal de smartphone vanaf maart dit jaar worden verkocht voor 249 euro.

De fabrikant liet ook de Honor View 30 zien, een smartphone die al een 5G-modem bevat. Deze staat vooralsnog niet gepland voor Nederland: hij zal eerst alleen in Rusland verschijnen.

Laptop en oordoppen

De Honor MagicBook is een nieuwe laptop die tien uur lang mee moet gaan op een volle accu, die voor 599 euro verkocht zal worden in Duitsland, Frankrijk, Tsjechië en het Verenigd Koninkrijk. Er zijn nog geen plannen voor de Nederlandse markt aangekondigd. 

Honor gaat ook zijn smartwatches van een update voorzien, zodat vrouwen hun menstruatiecyclus kunnen tracken. Een set draadloze oordoppen genaamd de Honor Magic EarBuds worden vanaf april dit jaar wereldwijd verkocht voor 129 euro.

Nieuwe vouwtelefoon Huawei Mate Xs

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's