EA doet profgamer in de ban na bedreigingen
EA vs Kurt0411

EA doet profgamer in de ban na bedreigingen

25-02-2020 14:11 Laatste update: 14:10

ANP

Ophef in de wereld van professionele gamers. Gamestudio Electronic Arts (EA) heeft de bekende e-sporter Kurt Fenech voorgoed geblokkeerd.

Fenech uit Malta, die zichzelf Kurt0411 noemt, mag geen enkele game van EA meer spelen. Niet als professional op grote toernooien, maar ook niet voor de lol in zijn eigen huis. Zijn account wordt geblokkeerd.

Kurt0411 deed mee aan officiële toernooien van de voetbalgame FIFA. Zo bereikte hij in 2018 de halve finale van het WK, de FIFA eWorld Cup.

Bedreigingen

In november had EA besloten om Fenech te schorsen voor officiële toernooien. Volgens EA had hij medewerkers en tegenstanders bedreigd. In de dagen na de schorsing werden de Twitteraccounts van meerdere EA-medewerkers gehackt. De accounts plaatsten tweets die Fenech steunden.

Op Twitter, Twitch en YouTube bleef Fenech kritiek uiten op EA. Hij beschuldigde het bedrijf van tirannie. "Hij bleef agressieve en dreigende boodschappen en filmpjes over EA-medewerkers en profgamers op sociale media zetten. Hij moedigde anderen aan om hetzelfde te doen. Zijn berichten gaan de grenzen van fatsoen over en zijn persoonlijke aanvallen, in strijd met onze voorwaarden. We staan dreigend gedrag niet toe", laat EA nu weten.

'Samenzwering'

Fenech is het niet eens met zijn blokkade. Hij beschuldigt EA van een samenzwering. "Ik heb nooit iets gezegd dat ik niet had moeten zeggen. Dit gaat dieper dan mensen denken. Ze wilden niet dat ik mee zou doen aan toernooien omdat ze bang waren dat ik zou winnen."

Eerste indruk: gamedienst Google Stadia

Volg Bright ook op YouTube