© Matt Youngblood

Horlogeband of ketting voor AirPods: handig of stom?
Bijdehand

Horlogeband of ketting voor AirPods: handig of stom?

26-02-2020 12:46 Laatste update: 13:08

Het hele punt van de AirPods is dat er geen draadje aan vastzit, maar wie dat wil kan de Apple-oordoppen met allerlei accessoires bij zich houden.

Wie zijn AirPods even niet draagt, doet er eigenlijk het beste aan ze in het doosje te bewaren – worden ze ook meteen opgeladen. Voor wie ze toch liever bij de hand houdt, is er nu de AirBand. Wel alleen voor de echte Apple-fan: het is namelijk een Apple Watch-bandje met ingebouwde AirPods-lusjes met antislip.

Dat zijn product een beetje vreemd is, weet de maker Matt Youngblood. Hij probeert 10.000 dollar bij elkaar te krijgen op crowdfundingsite Kickstarter, waar hij enkele voorbeelden voor het bandje toont.

De AirBand zou vooral van pas komen op momenten waarop de gebruiker zijn dopjes anders bijvoorbeeld op tafel zou leggen, of in een broekzak zou steken; bij de kassa of om een kort gesprek te voeren. Een AirBand is er vanaf 20 dollar, werkt met de reguliere AirPods en AirPods Pro en wordt in april geleverd.

Snoertje erbij

De Zweedse startup Tapper heeft een andere oplossing voor AirPods-gebruikers die het draadje eigenlijk wel missen. Het bedrijf maakt kettinkjes waar de steeltjes van een AirPod magnetisch in geklikt kunnen worden.

De AirPods kunnen ook weer magnetisch aan elkaar worden gemaakt als ze niet worden gebruikt, zodat een sluitende ketting ontstaat. In nylon brilkoord-achtige uitvoering kost de Tapper 30 euro, leer kost 50 euro en wie een metalen ketting met bladgoud of zilver wil, betaalt 70 euro. 

Op sites als AliExpress zijn veel goedkopere, en weinig stijlvolle AirPods-koordjes te vinden.

Verkoophit

In het vierde kwartaal van 2019 werden er wereldwijd 51 miljoen draadloze oordoppen verkocht, waarvan 41 procent uit de stal van Apple kwam. De AirPods kosten tussen de 179 en 279 euro. Apple verkoopt overigens ook oordoppen met snoer, de EarPods, voor 29 euro.

Eindoordeel: AirPods Pro

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's