© EA Sports

FIFA-pro's lossen serverstoring op met steen-papier-schaar
Kwalificatie

FIFA-pro's lossen serverstoring op met steen-papier-schaar

02-03-2020 16:38 Laatste update: 19:42

Professionele spelers van de game FIFA 20 konden een kwalificatiewedstrijd niet spelen door een serverstoring, en besloten het analoog op te lossen.

Spelers klagen al langer over serverproblemen bij het spelen van FIFA 20. Dit weekend trof zo'n storing ook een nieuwe evenement FIFA Ultimate Team Champions Cup Weekend League. Die competitie wordt officieel door FIFA-ontwikkelaar EA gesteund, en professionele spelers Shaun Galea en Hasan Eker namen het tegen elkaar op in een eerste ronde.

"Ongelooflijk, we moesten letterlijk steen-papier-schaar spelen omdat we elkaar niet konden uitnodigen", zegt Galea op Twitter.

Meer spelers hebben last van die terugkerende storing, waarbij beide spelers online zijn en elkaar toch niet kunnen vinden voor een wedstrijd.

Eker won het potje steen-papier-schaar uiteindelijk met 3-1, maar een meting van talent is dat bepaald niet. Op het fysieke voetbalveld gebruikt de FIFA alleen een toss voor de aftrap. Het is niet bekend waarom de digitale wedstrijd niet met kop of munt is beslecht.

Review: Samsung Galaxy Buds+

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's