© Dacia

Dacia lanceert eerste elektrische auto in 2021
Dacia Spring

Dacia lanceert eerste elektrische auto in 2021

03-03-2020 10:36 Laatste update: 17:19

De Spring Electric Concept is de eerste elektrische auto van het Roemeense automerk Dacia. Hij komt in 2021 op de markt.

Steeds meer automerken komen met een elektrisch model, zo ook het Roemeense Dacia. De Renault-dochter heeft de Spring gepresenteerd, voorlopig nog een conceptauto, maar in 2021 ook echt verkrijgbaar.

Renault heeft met zijn Zoe al een elektrische auto en daar komt nog een elektrische Twingo bij. Het model van Dacia heeft nog geen prijs, maar krijgt vermoedelijk een lagere prijs dan de Renaults. De wagen is dan ook niet gebaseerd op een Renault Zoe of Twingo, maar op de Renault City K-ZE. Dat is kleine elektrische Renault die in China wordt verkocht.

200 km bereik

De Spring krijgt volgens Dacia een bereik van 200 kilometer volgens de WLTP-norm, wat vergelijkbaar is met de nieuwe Seat Mii. De Renault City K-ZE waar hij op gebaseerd is, heeft een 45 pk elektromotor.

Net als de Renault City K-ZE heeft ook de Dacia Spring de uitstraling van een compacte SUV, het populairste type elektrische auto.

Alles wat je moet weten over elektrisch rijden:

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's