#StayHomeChallenge populair op Twitter
Memes

#StayHomeChallenge populair op Twitter

17-03-2020 15:11 Laatste update: 15:37

ANP

De coronaviruspandemie dwingt duizenden mensen om thuis te blijven. Hoe ze dat vergaat, laten twitteraars massaal weten door de hashtag #StayHomeChallenge te gebruiken.

Sommige mensen vervelen zich dood, en gebruiken de hashtag #StayHomeChallenge bijvoorbeeld om video's te delen waarin ze boter-kaas-en-eieren spelen met hun huisdier. Anderen vragen zich af hoe lang de thuisblijf-challenge nog gaat duren. "Nu is het een soort van grappig om thuis te werken. Maar wat als dit weken zo doorgaat? Wat als we weken lang elkaar niet in levende lijve spreken? Wat gaat dat met ons doen?" 

Profsporters

Het voetbalaccount 433 bedacht de hashtag, omdat veel sporters op het moment werkloos thuiszitten. Via sociale media laten de sportievelingen zien hoe ze thuis toch aan hun beweging komen. Zo hield voetballer Matthijs de Ligt, na uiteraard eerst zijn handen te hebben gewassen, een rol wc-papier hoog. Ook is een video van een man die met afwasmiddel en water op de vloer een hardloopband improviseert populair.

Musea

Omdat musea voorlopig ook hun deuren sluiten, besloot het Museum of the City in New York de hashtag #MuseumMomentofZen te introduceren. Zo kunnen mensen kunstwerken online delen om hun "gedachten te verzetten in onzekere tijden, en tegelijkertijd te genieten van kunst".

#Coronahulp

Vorige week begonnen Nederlanders elkaar te hulp te schieten onder de noemer #CoronaHulp. Zo twitteren mensen dat ze bereid zijn om boodschappen voor anderen te doen. Anderen vragen automobilisten om een lift, omdat ze liever niet met het openbaar vervoer reizen.

Volg Bright op Twitter voor meer tech-nieuws