© Blizzard

Dubbele punten voor World of Warcraft-spelers vanwege coronacrisis
Quarantech: corona en tech

Dubbele punten voor World of Warcraft-spelers vanwege coronacrisis

23-03-2020 14:57 Laatste update: 14:57

Blizzard geeft spelers van World of Warcraft (WoW) de komende maand de dubbele hoeveelheid ervaringspunten (xp).

In World of Warcraft krijgen personages met het verslaan van vijanden en het volbrengen van opdrachten ervaringspunten. Bij elke zoveel punten groeit de speler een level, tot het plafond van 120 is bereikt. Die groei gaat nu dus dubbel zo snel, zelfs als spelers al gebruikmaken van zogenoemde heirlooms; voorwerpen voor een extra personage die de groei in ervaringspunten ook al bevorderen.

Blizzard noemt zijn actie 'the Winds of Wisdom' en spelers kunnen er van 20 maart tot 20 april gebruik van maken. De actie geldt zowel voor spelers van de meest recente WoW-expansie, Battle for Azeroth, als voor spelers zonder die uitbreiding.

Ook in gratis versie

Zelfs spelers die de gratis startversie van WoW spelen, kunnen de actie gebruiken. Met die Starter Edition kunnen personages gratis tot level 20 worden gespeeld, wie daarna verder wil moet een abonnement op World of Warcraft afsluiten.

Blizzard noemt het coronavirus nergens expliciet als reden voor de actie, maar dat ligt wel voort de hand. "Als je binnenblijft en terugkeert naar Azeroth, of als je een extra personage (of twee) levelt, krijg je een extra bonus om je op weg te helpen", aldus Blizzard.

WoW-spelers zien een toename in de drukte op de servers van de game sinds veel landen lockdowns of andere beperkingen hebben afgekondigd door het coronavirus.

Thuiswerken met games in de buurt? Voorkom deze valkuilen:

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's