Hoesjes voor onaangekondigde iPhone 9 duiken op bij winkels
Onthulling nabij

Hoesjes voor onaangekondigde iPhone 9 duiken op bij winkels

31-03-2020 07:42 Laatste update: 07:42

Hoesjes voor de nog niet aangekondigde iPhone 9 zijn ineens verscheept naar Amerikaanse winkels. Het doet vermoeden dat de nieuwe, goedkope iPhone zeer binnenkort onthuld zal worden.

Bij filialen van de Amerikaanse winkelketen Best Buy zijn hoesjes van accessoiremaker UAG binnengekomen, die de iPhone moeten beschermen tegen fikse valpartijen. Dat ontdekte Macrumors.

Volgens de verpakking is de smartphonehoes gemaakt voor de nieuwe iPhone van 4,7 inch die in 2020 is verschenen. Maar: tot op heden is er helemaal niet zo’n telefoon uitgebracht. Wel zijn er al maandenlang geruchten over de komst van een goedkope iPhone met een vergelijkbaar scherm.

De nieuwe budgettelefoon gaat mogelijk de iPhone 9 of de iPhone SE 2 heten, aldus ingewijden. Hij moet qua uiterlijk op de oude iPhone 8 gaan lijken, met aan de binnenkant een vernieuwde processor en andere verbeterde onderdelen.

5 april

Personeel van Best Buy is gevraagd om het hoesje pas vanaf zondag 5 april te verkopen. Dit kan er wel eens op wijzen dat de iPhone rond die datum verkocht zal worden en dus zeer binnenkort onthuld wordt. Eerder spraken bronnen over een iPhone-presentatie op 31 maart, maar met de huidige coronamaatregelen zijn veel techevenementen verschoven of aangepast.

Vermoedelijk zal de iPhone niet op een groot evenement worden gepresenteerd, maar via een persbericht met de wereld worden gedeeld. Dat deed Apple recent ook bij de nieuwe iPad Pro en MacBook Air

De nieuwe iPad Pro

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's