© iDeviceHelp

'iCloud-sleutelhanger wordt volwaardigere wachtwoord-app'
iOS 14

'iCloud-sleutelhanger wordt volwaardigere wachtwoord-app'

01-04-2020 18:32 Laatste update: 18:37

Apple zou de sleutelhangerfunctie op iPhones en iPads willen veranderen in een volwaardige concurrent voor apps zoals 1Password en Lastpass.

Dat blijkt uit gelekte code voor het geplande besturingssysteem iOS 14, die 9to5Mac heeft ingezien. 

De techgigant biedt gebruikers al langer de optie om wachtwoorden op te slaan in de iCloud-sleutelhanger. Ook is het mogelijk om met de iCloud-optie nieuwe wachtwoorden te genereren, zodat je niet steeds iets nieuws hoeft te verzinnen.

iOS 14 moet een aantal functies hieraan toevoegen. Zo zou de sleutelhanger voortaan gaan waarschuwen als je een wachtwoord op twee of meer plaatsen tegelijk hebt gebruikt. Dat is een gevaarlijk, want hackers kunnen dan bij al je accounts als je wachtwoord bij één van deze sites linkt.

Tweestaps

Ook moet het mogelijk worden om tweestapswachtwoorden in de iCloud-sleutelhanger te bewaren. Dit zijn codes die door een app worden gegenereerd of soms via sms worden verstuurd, waarmee je de beveiliging van online accounts kunt verbeteren. Door die in de sleutelhanger te bewaren, hoef je niet langer tussen apps te wisselen om ergens in te loggen.

Er lekt steeds meer over iOS 14 naar buiten. Het moet bijvoorbeeld mogelijk worden om apps in lijsten te tonen en om berichten op iMessage terug te trekken. De CarKey-functie maakt het mogelijk je auto met een iPhone te ontgrendelen, zelfs als het toestel uit staat.