Elektrische Volkswagen ID3 krijgt full size head-up display
AR-voorruit

Elektrische Volkswagen ID3 krijgt full size head-up display

10-04-2020 12:33 Laatste update: 12:33

De Volkswagen ID3 krijgt augmented reality in een head-up display. Maar niet meer op een klein stukje ruit, maar op een serieus oppervlak.

Volkswagen heeft een video gemaakt waarin het de optionele Augmented Reality Head-up Display laat zien. Voor wie net uit een coma komt: Augmented Reality is de techniek waarbij digitale informatie geprojecteerd wordt op een beeld in de echte wereld. Mercedes deed dat al door camerabeelden in je navigatie te gebruiken en daar dan pijlen in te monteren en straatnamen en huisnummers te tonen. Maar daarvoor moest je dus wel je ogen van de weg houden. De ID3 krijgt die pijlen op een flinke lap voorruit geprojecteerd. 

Video's hiervan hebben we al vaker gezien, maar dan als illustratie van hoe de toekomst er uit gaat zien. Of als uitvergroting van een feature die in werkelijkheid slechts op een klein deel van het raam te zien is. Een woordvoerder van Volkswagen geeft aan dat wat in de video te zien is overeenkomt met hoe het gaat werken in de auto's die hopelijk dit jaar nog geleverd gaan worden. Daarmee verzet Volkswagen de bakens van infotainment voor alle automakers. 

De ID3 blijft daarmee één van de elektrische auto's waar wij naar uitkijken dit jaar.