Quick Charge 3+ maakt snelladen goedkoper en sneller
Sneller opladen

Quick Charge 3+ maakt snelladen goedkoper en sneller

01-05-2020 12:08 Laatste update: 12:17

De nieuwe oplaadtechniek Quick Charge 3+ van Qualcomm is sneller dan zijn voorgangers, houdt de accu een stuk koeler en is vooral ook goedkoper.

Chipmaker Qualcomm introduceert Quick Charge 3+, een verbetering ten opzichte van eerdere Qualcomm Quick Charge-protocollen. De nieuwe versie is niet alleen sneller, maar vooral ook goedkoper. 

De accu van een toestel uitgerust met Quick Charge 3+ kan in een kwartier van 0 naar 50 procent opgeladen worden, terwijl de batterij 9 graden Celsius koeler blijft vergeleken met vorige generaties van Quick Charge. Versie 3+ is compatibel met Quick Charge 3 of eerder.

Quick Charge 3+ is mede goedkoper, omdat het USB-kabels en accessoires die USB type A naar type C ondersteunen in 20mV-stappen de spanning laat opschalen. Volgens Qualcomm is het goedkoper om kabels en randapparatuur met USB-A te produceren dan de vereiste USB-C van Quick Charge 4.

Quick Charge 3+ vergt in de eerste instanties de Qualcomm Snapdragon 765- en Snapdragon 765G-chips. Die zitten in nieuwe mid-range smartphones, zoals de Mi 10 Lite en de Motorola Edge. Later zullen andere chips ook Quick Charge 3+ ondersteunen.

Het allereerste toestel dat Quick Charge 3+ ondersteunt is Xiaomi's Mi 10 Lite Zoom die een 765G chip aan boord heeft. Dat toestel ondersteunt overigens zowel Quick Charge 3+ en 4+.
 

Kijk ook over snelladen:

Volg ons ook op YouTube