Esim Simyo nu ook op Android-smartphones
E-sim

Esim Simyo nu ook op Android-smartphones

18-05-2020 13:49 Laatste update: 13:49

Eerder maakte KPN het voor Simyo-klanten met een iPhone al mogelijk om hun eSIM, de digitale simkaart, te gebruiken, maar nu ondersteunt Simyo de eSIM ook op Android-toestellen.

De eSIM is een in een smartphone ingebouwde elektronische versie van de plastic simkaart. Simyo-klanten met een geschikt Android-toestel kunnen nu ook overstappen naar een eSIM. Zowel klanten met een Sim Only-abonnement als prepaidklanten kunnen gratis de overstap maken. 

Volgens Simyo kan je in enkele minuten via de Mijn Simyo-app je eSIM gratis activeren. Er zijn ook geen extra maandelijkse kosten aan verbonden.

Wel moet je toestel de eSIM ondersteunen. Het gaat dan om recente Android-smartphones, zoals de Google Pixel 3 tot en met 4 XL, de Samsung Galaxy S20, S20+, S20 Ultra, Galaxy Fold, Galaxy Z Flip  en de Motorola RAZR. Ook je iPhone moet recent zijn: iPhone SE (2020), iPhone Xs, Xs Max, Xr, 11, 11 Pro, 11 Pro Max.

Jammer genoeg is het nog geen oplossing voor de Apple Watch die eSIM ingebouwd heeft, waardoor je het slimme horloge helemaal zonder de mobiele netwerkverbinding van een iPhone zou kunnen gebruiken. Tot dusverre ondersteunt geen enkele Nederlandse provider een Apple Watch-esim.

Ook T-Mobile, Truphone en Ubigi bieden in Nederland eSIM-abonnementen aan.

Uitleg: zo werkt de eSIM