Auto-snellader Fastned trekt de steden in

Auto-snellader Fastned trekt de steden in

19-04-2016 15:02 Laatste update: 27-04-2018 07:07

Fastned heeft in indrukwekkend tempo snellaadpalen aan Neerlandsch snelwegen neergeplempt. Nu wordt het tijd voor snelladen in de stad.

Fastned maakt het voor bezitters van elektrische auto's steeds makkelijker om over grote afstanden te reizen. Konden we in 2011 onze Duurtest Nissan Leaf nog niet zelf ophalen uit Amsterdam, nu zijn er twee routes waarlangs je een elektrische auto van Amsterdam naar Groningen kunt rijden.

Alle snellaadpunten bevinden zich echter aan de snelweg. Dat is meestal praktisch, maar soms wil je een energieboost kort na een afspraak in de stad. Of heb je thuis geen laadmogelijkheid, omdat je geen oprit hebt en ook dan is een bezoekje aan de snellader handig. Fastned snapt dat ook en heeft nu een deal om bij NS stations in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag een snellader te plaatsen. Reken er niet op dat de snelladers bij de centrale stations komen te staan, want daar zijn de vierkante meters te duur voor. 

Peter Mulder, directeur Vastgoed NS Stations: “Het is mooi dat we deze braakliggende terreinen op een maatschappelijk relevante manier kunnen inzetten. Dergelijke duurzame initiatieven zijn een prima invulling voor deze goed bereikbare locaties.”