Autobeurs LA: autogebruik gaat drastisch veranderen

Autobeurs LA: autogebruik gaat drastisch veranderen

16-11-2016 10:21 Laatste update: 27-04-2018 01:57

Rutger is deze week in LA voor autobeurs Automobility LA. Het gaat niet over glimmend nieuw metaal, maar over autonoom rijden, autodelen en zelfs de Hyperloop.

Ik ben in Los Angeles voor Automobility LA. Een nieuw soort event waar technologie en auto's centraal staan. Waar niet alleen mooie dames voor glimmende nieuwe wagens staan, maar ook techbedrijven laten zien welk stukje van de markt ze willen veroveren. Waar knappe koppen uit de tech- en autowereld spreken over wat er is en wat er komt. Je vindt hier Intel, Garmin en eindeloos veel volstrekt onbekende bedrijven die stukjes hardware en software aanbieden die auto's slimmer moeten maken. Zoals RideCell, een club die voor elk automerk de backend kan leveren voor een autodeeldienst. 

De onderwerpen van de presentaties hier zeggen genoeg over het onderliggende thema. Het gaat hier over de Hyperloop, over vliegende auto's, over car sharing, autonoom rijden, elektrisch rijden. Het is iedereen duidelijk dat de status quo verandering is. Dat automakers niet eindeloos auto's kunnen bouwen waar je brandstof in gooit en waarbij de chauffeur als enige controle heeft. Er zijn te veel auto's op de weg, er is te veel rotzooi in de lucht, er is te weinig ruimte om zo verder te gaan.

Bij de opening door opperbaas van Ford Mark Fields bleek dat dit geen plek is waar discussie gaat plaatsvinden over of er dingen gaan veranderen, maar over hoe dingen gaan veranderen. In Downtown LA is het ook lastig om ook maar te suggereren dat het prima gaat zo. De smog is zichtbaar, de files staan er soms tot in de nacht. Deze week spreek ik een aantal experts en bezoek ik de interessante spreekbeurten. Houd bright.nl in de gaten voor updates. 

Lees ook Rutgers auto-tests in de rubriek Duurtest