Autodief gevangen door op afstand gesloten deuren

Autodief gevangen door op afstand gesloten deuren

05-12-2016 10:55 Laatste update: 27-04-2018 01:26

De politie in Seattle pakte een autodief door op afstand de deuren op slot te doen.

De politie in de Amerikaanse stad Seattle heeft met hulp van BMW een autodief weten te vangen. BMW kon de locatie van de auto op afstand traceren en vervolgens de deuren op slot doen, waardoor de autodief in de auto opgesloten zat. "Een autodief ontwaakte uit een dutje en ontdekte dat hij zondagmorgen opgesloten zat in de BMW die hij gestolen had, net toen de politie er aan kwam," aldus een politie-woordvoerder. 

De dief had de auto gestolen nadat hij een elektronische autosleutel in de wagen had gevonden. Die had een vriend van de eigenaar per ongeluk in de BMW achter gelaten. De eigenaar, die een dag eerder was getrouwd, waarschuwde de politie nadat hij ontdekte dat zijn auto was gestolen. De politie trof de verdachte slapend in de gestolen auto aan.

Volgens de politie verwezen de BMW-medewerkers naar een populaire scene uit de film Watchmen: "BMW-medewerkers zeiden over de autospeakers nadat ze de deuren hadden gesloten: 'I'm not locked in here with you, you're locked in here with me'.