Bandje maakt betalen met Pebble-smartwatch mogelijk

Bandje maakt betalen met Pebble-smartwatch mogelijk

08-02-2016 16:22 Laatste update: 27-04-2018 09:10

Met een speciaal bandje voor de Pebble-smartwatch kan je het horloge gebruiken om contactloos te betalen.

Het moet ook voor Pebble-dragers mogelijk worden om contactloos te betalen. Fit Pay haalt op Kickstarter geld op voor Pebble-bandjes met een NFC-chip. Daarmee kunnen iPhone- en Android-gebruikers afrekenen bij NFC-betaalterminals door hun Pebble er tegenaan te houden.

Pagaré-bandje

Pagaré, zoals het bandje heet, zou er hetzelfde uitzien als gewone bandjes voor de Pebble. Wel klik je de Pebble-basis in een soort case, maar daar merk je volgens de makers weinig van. Daarnaast is het handig dat in het bandje zelf een usb-aansluiting zit, waarmee de Pebble is op te laden. Er is dan geen kabel meer nodig.

Volgens Fit Pay is het bandje veiliger dan cash en pasjes. Zo wordt het creditcardnummer verwisseld met een uniek token, op dezelfde manier als Apple Pay werkt. Daarmee is het nummer nooit af te lezen, terwijl het wel is gekoppeld zodat je kunt betalen. Voor de betaling zelf maakt Pagaré gebruik van het Trusted Payment Manager-platform van Fit Pay. Via een app scan je betaalpassen in en daarna zou je direct contactloos kunnen betalen. Het betaalsysteem moet bij lancering werken in gebieden waar Apple Pay, Samsung Pay en Android Pay zijn uitgerold en werkt met Pebble Time of nieuwer.

Kickstarter

Early birds betalen op Kickstarter 49 dollar voor een bandje, naar Nederland komt daar nog 15 dollar bij aan verzendkosten. Pagaré hoopt 120.000 dollar op te halen in een maand, na een dag is er al 22 duizend dollar binnen. In het projectfilmpje komt ook Pebble-ceo Eric Migicovsky voorbij, die in het project gelooft.