'Belangrijke influencers posten minder op Snapchat dan Instagram'

'Belangrijke influencers posten minder op Snapchat dan Instagram'

03-05-2017 14:42 Laatste update: 26-04-2018 21:18

Nina Verberne

Uit een nieuw onderzoek blijkt dat influencers minder actief zijn op Snapchat dan voorheen. Ze plaatsen nu veel meer op Instagram.

Mediakix volgde een maand lang twaalf belangrijke influencers, onder wie Alexis Ren (8,8 miljoen volgers op Instagram) en Shay Mitchell (16,7 miljoen volgers op Instagram). Het bedrijf kwam er achter dat 8 van de 12 influencers meer plaatsten op Instagram Stories dan op Snapchat. Dat komt er op neer dat Instagram iedere dag 25 procent meer gebruikt wordt dan Snapchat. Het gaat maar om een kleine steekproef, maar de cijfers zijn interessant. 

De reden dat influencers Instagram meer gebruiken dan Snapchat komt volgens Mediakix omdat Instagram Stories meer mogelijkheden biedt, zoals het plaatsen van een link naar een website buiten de app. Daarnaast is de app een stuk gebruiksvriendelijker.

Niet alleen Mediakix ontdekte dat Instagram Stories steeds populairder wordt, ook Google Trends was deze verschuiving al opgevallen. Volgens Google is Instagram twee keer zo populair als Snapchat.