Beroemde YouTuber Casey Neistat stopt met vloggen

Beroemde YouTuber Casey Neistat stopt met vloggen

19-11-2016 23:53 Laatste update: 27-04-2018 01:26

Een van de meest populaire YouTubers, Casey Neistat, stopt met zijn dagelijkse vlog.

Dat maakte Neistat zaterdag bekend in deze video. Anderhalf jaar geleden begon de New Yorker met het maken van een dagelijkse vlog. Inmiddels heeft zijn Youtube-kanaal bijna 6 miljoen subscribers. In september werden zijn vlogs 155 miljoen keer bekeken. Neistat wil de volgende stap in zijn carrière maken. "Ik ben nog niet verzadigd door het succes van mijn vlog, het heeft me alleen maar hongeriger naar meer gemaakt." 

Neistat blijft video's maken, maar die zullen anders zijn dan de dagelijkse vlogs waarin zijn eigen dagelijkse leven centraal stond. Wat zijn nieuwe videoproject inhoudt, wordt binnenkort duidelijk. Naast zijn YouTube-kanaal heeft de filmmaker zijn eigen startup, die vorig jaar de video-app Beme lanceerde, overigens zonder al te veel succes. Op de dag van de Amerikaanse verkiezingen kwam Neistat met de app Exit Poll waarmee gewone Amerikanen hun zegje konden doen. Lees ook ons profiel van Casey Neistat uit maart: De vlogger om te volgen.

De meest bekeken video van Neistat was die waarin hij tijdens een winterstorm ging snowboarden achter een auto midden in Manhattan. Zelfs de politie-agenten konden dat wel waarderen.