Blendle neemt webmagazine Paper over van De Persgroep

Blendle neemt webmagazine Paper over van De Persgroep

04-08-2016 08:57 Laatste update: 27-04-2018 04:01

Blendle heeft Paper overgenomen: het dagelijkse magazine met artikelen uit AD, de Volkskrant, Trouw en enkele lokale kranten.

Hoeveel geld er met de overname gemoeid is melden Blendle en de vorige eigenaar, De Persgroep, niet. Eind vorige maand werd bekend dat Paper slechts 'enkele duizenden' betalende abonnees heeft, terwijl De Persgroep bij de lancering nog hoopte dat ten minste dertigduizend mensen hun portemonnee zouden trekken voor de dienst die 5,95 euro per maand kost.

"De toekomst van Paper is veilig gesteld met de overname door Blendle", stelt uitgever Frits Campagne in een verklaring. "Daar krijgt PAPER de aandacht die het verdient." De Persgroep wil zich volgens Campagne meer focussen op initiatieven als Indebuurt.nl en Topics. Topics biedt abonnees van bijvoorbeeld de Volkskrant de mogelijkheid om gratis artikelen uit het AD of Het Parool te lezen.

De Paperredactiewerkzaamheden worden per 1 september overgenomen door Blendle. Blendle, dat al de betalingen van Paper afhandelde, krijgt er zo een nieuwe vaste inkomstenbron bij, terwijl De Persgroep niet meer hoeft te investeren in een dure redactie. 

Ons eigen webmagazine Bright Ideas is overigens ook te lezen via Blendle. Artikelen kosten 25 eurocent per stuk.