BMW laat verzekering per gereden kilometer betalen

BMW laat verzekering per gereden kilometer betalen

23-02-2017 07:23 Laatste update: 26-04-2018 23:22

Hoe groot is de kans dat je een aanrijding krijgt als je auto in de garage geparkeerd staat? En waarom zou je auto daarvoor dan verzekerd zijn?

De afgelopen jaren is het idee in zwang gekomen om de premie van autoverzekeringen te bepalen aan de hand van rijgedrag. Met een appje of een dongle in de auto wordt gekeken hoe soepel of bruusk je rijdt. Hoe voorzichtiger je te werk gaat, hoe lager je premie wordt.

Een aardig idee natuurlijk, maar enerzijds is een voorzichtige chauffeur niet per se een veilige chauffeur (85-jarigen met staar rijden zelden harder dan 140 km/u). Anderzijds is het aantal gereden kilometers misschien wel een veel betere indicator van het risico op ongelukken. Al is het maar omdat de kans dat iemand anders op jou in rijdt groter wordt met elke gereden kilometer. 

BMW lanceerde deze week als eerste automerk de Flex Cover-verzekering voor eigenaren van een (nieuwe of gebruikte) BMW i3. De eigenaar betaalt voor de eerste 6000 kilometers sowieso en vervolgens loopt het tarief op tot 24000 kilometer. Elke meter daarna is "gratis" verzekerd. De i3 is fabriek af met BMW ConnectedDrive geleverd en kan dus via internet de kilometerstand doorgeven. BMW belooft dat het veilig gebeurt en er geen privacygevoelige informatie wordt gedeeld.

Lees ook onze auto-tests