Boomliefhebbers boos: Apple koopt alle mooie bomen op

Boomliefhebbers boos: Apple koopt alle mooie bomen op

14-04-2017 12:22 Laatste update: 26-04-2018 21:49

Het nieuwe Apple-hoofdkantoor Apple Park wordt heel groen, maar daarvoor koopt het bedrijf wel alle goede bomen in de regio op.

Apple Park opent nog deze maand voor medewerkers van het bedrijf, en de naam Park is geen overdrijving. Het ringvormige kantoor van staal en glas wordt namelijk behoorlijk groen: Apple zou drieduizend bomen hebben opgekocht bij kwekerijen rond San Francisco. Die komen zowel binnen als rondom de ring te staan.

Maar de grote aankoop is lastig voor San Francisco, schrijft de plaatselijke San Francisco Chronicle. De krant doet verslag van de bouw van het nieuwe Transbay Transit Center in de stad, een ov-station met een park er bovenop. En op dat park komen 469 bomen te staan, maar die blijken niet makkelijk te vinden.

Omdat Apple alle goede bomen in de regio zou hebben opgekocht, wijken de makers van het stadspark nu uit naar de bossen van Oregon, een staat verderop. Om Apple te slim af te zijn hebben de makers van het stadspark de bomen die zij het liefste wilden voorzien van gele kaartjes, en verplaatst naar hun eigen kwekerij.

Hoe dan ook: zowel San Francisco als Cupertino worden uiteindelijk een stukje groener. Dat mag ook wel, na de jarenlange droogte in Californië.