Bouw een kamer van Lego
Nieuws

Bouw een kamer van Lego

zondag 19 maart 2017 15:59

Met het Everblock-blokkensysteem bouw je in je huis snel een kamer erbij.

Goed nieuws voor fans van Lego. En voor mensen die een kamer of muurtje willen bouwen, dat niet per se definitief hoeft te blijven staan. Met EverBlock bouw je in een handomdraai een echt muurtje, wat je net zo gemakkelijk weer weg haalt. 

De levensgrote bouwblokken van EverBlock bestaan in 14 kleuren en 3 maten waarvan de grootste 30 centimeter lang is. Iedere bouwsteen is voorzien van een kanaal voor elektriciteitskabels, versterkende houten deuvels, of led-strips waarmee je je muurtje van binnenuit verlicht. De vrijheid van bouwen is net zo groot als bij Lego zelf. Je kunt een strak muurtje bouwen, met kleuren werken, maar ook een wand met gaten of een kwartslag gedraaide blokken, zodat een uitstekend plankje ontstaat. 

EverBlock is zo meer bouwmateriaal dan speelgoed. Toch komt je ervaring met Lego van pas. Bij speelgoedblokjes heb je overzicht, dat op levensgrote schaal verdwijnt. "Mensen maken zich zorgen over de stabiliteit,” zegt bedenker Arnon Rosan. "De truc is om het speelgoed als leidraad te nemen. Stapel de blokken baksteensgewijs."

Voor fans van de kleine bouwsteentjes is er ook mooi nieuws. Met tape van Nimono wordt alles een geschikte ondergrond om Lego op te bouwen.

Ingeborg blogt voor Bright.nl al sinds de start in oktober 2005. Haar specialiteiten zijn architectuur, stedenbouw, design en duurzaamheid.

Nieuwsbrief