Britse bar blokkeert telefoonsignalen met Faraday-kooi

Britse bar blokkeert telefoonsignalen met Faraday-kooi

04-08-2016 11:02 Laatste update: 27-04-2018 04:32

Een Britse cocktailbar blokkeert telefoonsignalen in de hoop dat klanten weer met elkaar gaan praten in plaats van op hun scherm te kijken.

"Ik wil dat mensen weer genieten van het uitgaan", verklaart Steve Tyler van The Gin Tub tegenover de BBC. Volgens hem zijn sociale media de nagel aan de doodskist van de good old pub. "Als je afspraak naar de wc gaat, zorgt de mobiele telefoon ervoor dat je geen gesprek meer aanknoopt met iemand anders", klaagt hij.

Om te voorkomen dat café-bezoekers de hele tijd als zombies naar hun scherm staren zijn de muren en het plafond voorzien van metaal. Zo heeft Tyler een kooi van Faraday gebouwd die elektromagnetische signalen van buiten blokkeert. Anders dan het jammen van telefoons is deze oplossing volledig legaal.  Overigens is het wel gewoon mogelijk om te bellen in de Gin Tub. Op alle tafels in de bar staat een ouderwetse telefoon waarmee bezoekers een nieuw rondje kunnen bestellen of bezoekers aan de andere tafels kunnen bellen.

Klanten zijn enthousiast

Klanten lijken enthousiast over het beleid van de bar. De enige klacht die Tyler tot nu toe ontving was van een bezoeker wiens telefoon het ondanks de kooi van Faraday gewoon bleek te doen. Die klant kreeg vervolgens een nieuwe tafel toegewezen.