'Buigbaar scherm van Xiaomi schept verwachtingen'

'Buigbaar scherm van Xiaomi schept verwachtingen'

18-10-2016 11:05 Laatste update: 27-04-2018 02:28

Het flexibele scherm lijkt de nieuwe heilige graal te zijn in de smartphonewereld.

Het Chinese Xiaomi gooit al jaren hoge ogen met mooie apparaten voor bizar lage prijzen. Zoals: een smartphone voor 100 euro of een hoverboard voor 280 euro. Grootste nadeel: de apparaten zijn niet in Nederland en nauwelijks in Europa te koop.

Bijzonder is dat Xiaomi niet alleen copy-paste doet, maar vaak ook zelf innoveert. Dat lijkt nu ook het geval met deze uitgelekte video van een buigbaar scherm. Er is weinig bekend over deze video, maar volgens The Next Web lijkt de interface erg op de Xiaomi’s MIUI 8 Android fork. Hoe het scherm gevoed wordt en of het daadwerkelijk van Xiaomi is, blijft gissen. Wel is bekend van Xiaomi dat het bezig is met de ontwikkeling van dit type schermen. 

Concurrentie komt er ook mee

Ook Samsung, Lenovo en LG experimenteren met flexibele schermen. Volgens Bloomberg kunnen we volgend jaar al de eerste buigbare schermen op de markt verwachten: Samsung zou met twee OLED-apparaten komen. De ene is een door midden te buigen smartphone, de ander is een 5 inch-tablet die uit te vouwen is tot een 8 inch.