Casio's eerste Android Wear-horloge is voor het buitenleven

Casio's eerste Android Wear-horloge is voor het buitenleven

06-01-2016 08:12 Laatste update: 27-04-2018 10:12

Een smartwatch, wat moet je er eigenlijk mee? Bij dit nieuwe Casio-model is dat duidelijk: je neemt 'm mee op een avontuur buitenshuis.

Het is de eerste keer dat de bekende horlogemaker Casio zich waagt aan een smartwatch met Google's Android Wear-systeem. De Smart Outdoor Watch WSD-F10 is een niet erg subtiele wearable van het Japanse bedrijf, maar hij heeft niet zomaar een grote, robuuste kast. Hij is namelijk bedoeld voor mensen die er graag op uit trekken of die aan (extreme) buitensporten doen. De Smart Outdoor Watch kan tot 50 meter onder water, heeft een druksensor, een kompas en een accelerometer. Ook werkt hij met wifi.

Functies uit voor langere accuduur

Casio’s smartwatch heeft een rond 1,32-inch scherm, al is er aan de onderkant wel een hap uit, zoals de Moto 360 dat ook heeft. Het display oogt overigens wel echt als een Casio. Verder heeft de smartwatch een mogelijkheid om het kleurenscherm, sensoren en slimme functies uit te schakelen. Je houdt dan een monochroom scherm over dat alleen de tijd weergeeft, maar hij moet in die stand wel een maand op een volle accu meegaan. Hoe lang hij het volhoudt met alle toeters en bellen aan, is onbekend.

De Casio Smart Outdoor Watch werkt met Android Wear en apps als Runkeeper, ViewRanger en MyRadar zijn voorgeïnstalleerd. De smartwatch komt in april op de markt in Amerika en kost daar rond de 500 dollar. Een Nederlandse release is nog niet bekend.