CEO Airbnb bezorgd om racisme op platform

CEO Airbnb bezorgd om racisme op platform

13-07-2016 10:06 Laatste update: 27-04-2018 05:03

Airbnb-CEO Brian Chesky maakt zich zorgen om verhuurders die discrimineren bij de verhuur van vakantiewoningen.

Bij gewone hotels is het vrijwel ondenkbaar, maar bij Airbnb lijkt het dagelijkse kost: discriminatie bij het accepteren van boekingen. In mei verhaalde Rohan Gilkes, een zwarte man, op Medium van de moeilijkheden die hij ondervond bij het boeken van een vakantie-adres in de Amerikaanse staat Idaho. Pas toen hij reserveerde onder de naam van een blanke vriend lukte het. Gilkes is bepaald niet de enige die tegen dit probleem oploopt. Via de hashtag #AirbnbWhileBlack worden op Twitter vaker verhalen gedeeld van mensen die vanwege hun huidskleur moeite hebben met boeken. Ook andere minderheden, zoals homo's, krijgen regelmatig nul op het rekest van benepen verhuurders.

Airbnb-CEO Brian Chesky maakt zich hier grote zorgen om, vertelde hij dinsdag tijdens de Fortune Brainstorm Tech-conferentie in Aspen, Colorado. Na een kritische vraag van een zwarte vrouw in het publiek erkende Chesky dat het werknemersbestand van Airbnb nog onvoldoende divers is. "Toen we het platform als drie witte mannen ontwierpen, waren er veel dingen waar we niet over nadachten."

Chesky, die naar eigen zeggen 's nachts wakker ligt van het racisme op zijn platform, vertelde dat Airbnb nu probeert om de discriminatie terug te dringen door middel aanpassingen aan het ontwerp van de site. "Er zijn racisten en wij moeten daar zero tolerance voor hebben", aldus Chesky.