CEO Google stuurt brief naar 7-jarige sollicitante

CEO Google stuurt brief naar 7-jarige sollicitante

16-02-2017 09:16 Laatste update: 26-04-2018 23:22

Een meisje van zeven stuurde een sollicitatiebrief naar Google. CEO Sundar Pichai stuurde een brief terug.

"Dear Google boss", begon de brief van de Engelse Chloe Bridgewater. Ze schrijft in haar brief dat ze later als ze groot is graag bij Google wil komen werken, al behoren een baan in een chocoladefabriek of een carrière als Olympisch zwemster wat haar betreft ook tot de mogelijkheden. Chloe is volgens haar docenten erg goed op school, zo schrijft de zevenjarige. Als ze goed haar best blijft doen, kan ze volgens haar vader een baan bij Google krijgen.

Zo'n mooie brief kun je natuurlijk niet onbeantwoord laten, en dus stuurde Google-CEO Sundar Pichai haar een reactie. "Ik kijk ernaar uit om je sollicitatie te ontvangen als je klaar bent met school :)", schreef hij terug. Hij moedigt haar aan om haar dromen te volgen. "Dan kun je alles bereiken wat je wil - van werken bij Google tot zwemmen tijdens de Olympische Spelen."

Volgens de vader van Chloe, die de brief van de Google-CEO op LinkedIn zette, is het meisje erg blij met de reactie. Aan Business Insider vertelt hij dat zij een dergelijke opsteker wel kan gebruiken omdat ze enkele jaren geleden werd aangereden door een auto.