Commerciële Tesla's niet meer welkom bij Superchargers

Commerciële Tesla's niet meer welkom bij Superchargers

18-12-2017 11:22 Laatste update: 26-04-2018 15:06

Tesla presenteert een nieuw beleid, waarin staat dat chauffeurs die hun Tesla bijvoorbeeld als taxi gebruiken, niet meer bij Superchargers mogen laden.

De gratis oplaadstations waren aanvankelijk bedoeld voor mensen die hun auto niet thuis of op kantoor kunnen opladen. Ook mensen die lange ritten maken met hun Tesla, kunnen bij Superchargers terecht om even bij te laden. Maar de stations raakten snel vol, omdat iedereen ze gebruikt. Om drukte te voorkomen, kondigde Tesla vorig jaar al aan vergoedingen voor opladen te vragen en zei het bedrijf extra kosten in rekening te brengen als mensen hun auto laten staan terwijl ze klaar zijn met laden.

Volgens Tesla zorgt dit misbruik ervoor dat het de beschikbaarheid van Superchargers voor andere gebruikers in de weg staat. Daarom komt het bedrijf met het 'Supercharger Fair Use'-beleid. Hierin staat dat gekochte Tesla's na 15 december, die gebruikt worden voor bijvoorbeeld taxi's of andere vormen van commercieel vervoer, niet meer bij de gratis stations mogen laden. Als maatregelen kan Tesla auto's blokkeren of beperken om nog langer Superchargers te gebruiken.

Tesla is overigens helemaal niet tegen het commercieel gebruiken van Tesla's. "We zoeken samen met chauffeurs naar andere plekken om hun voertuigen op te laden", zegt een woordvoerder tegen The Verge. Verspreid door Nederland zijn er inmiddels tien Superchargers te vinden.