Coolblue zoekt duizend nieuwe bezorgers

Coolblue zoekt duizend nieuwe bezorgers

05-10-2017 09:49 Laatste update: 26-04-2018 17:10

Zelf pakketjes bezorgen bevalt Coolblue wel. De webwinkel is op zoek naar 1000 nieuwe bezorgers van wasmachines en andere grote spullen.

De bezorgers worden gezocht voor witgoeddepots in Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Amsterdam, Groningen en Apeldoorn, meldt de retailer in een persbericht. Coolblue begon vorig jaar met eigen bezorging in Brabant en een deel van Limburg en breidde het bezorggebied langzaam uit. Op dit moment rijden er zo'n 100 blauwe bezorgbussen rond.

Echte glimlach

Het bedrijf trekt de bezorging naar zich toe omdat het meer verantwoordelijkheid wil dragen, ook voor de laatste kilometers. "Coolblue groeit heel erg hard en daarom zijn we op zoek naar 1000 echte Coolblue'ers", zegt ceo Pieter Zwart in een YouTube-video. Hij vindt het bezorgen van pakketten 'iets heel persoonlijks' en daarom is het belangrijk dat het afleveren van een wasmachine goed gebeurt. Je stapt namelijk letterlijk bij mensen over de drempel en dat verdient 'een echte glimlach', aldus Zwart.


Dit jaar kwamen er al 250 bezorgbanen bij, maar dat is volgens het bedrijf niet genoeg omdat het aantal bestellingen van grote pakketten veel harder groeit. Naast wasmachines bezorgt Coolblue bijvoorbeeld drogers, koelkasten, grote tv's en inbouwapparatuur.

'Echte baan'

Bezorgers krijgen volgens Zwart een 'echte baan'. Een blik op de vacatures leert dat er vooral gezocht wordt naar mensen die zijn geïnteresseerd in een echte bijbaan als bijrijder in de genoemde steden. Bijrijders moeten moeten minimaal een jaar een rijbewijs B hebben, minimaal 8 uur per week tijd hebben om te werken tussen 06.00 en 23.00 uur en om de week beschikbaar zijn op zaterdag.

Coolblue benadrukt verder dat het gaat om een baan 'met een vast salaris' en 25 vakantiedagen 'als je belooft dat je terugkomt'. Wie door de selectie komt krijgt 'een aanbod dat je niet kunt weigeren'. 

Fulltime kan wel 

Bijrijders kunnen uiteindelijk wel doorgroeien naar een functie van fulltime chauffeur. Ook daarvoor staan vacatures open in alle steden. Chauffeurs worden gezocht voor maximaal 40 uur per week. Geïnteresseerden moeten minimaal twee jaar een B-rijbewijs hebben en minimaal 24 uur per week beschikbaar zijn op dezelfde flexibele werktijden als bezorgers.

Hoe hoog de salarissen zijn, wordt er niet bij vermeld. Coolblue reageerde niet direct op een verzoek om commentaar.