De eerste 'nieuwsshow' van Casey Neistat gaat over wiet

De eerste 'nieuwsshow' van Casey Neistat gaat over wiet

26-07-2017 18:56 Laatste update: 18:57

Casey Neistat werkt voor CNN aan een online nieuwsshow en de eerste volledige testaflevering gaat over wiet, in onder andere Amsterdam.

Casey Neistat is spreker op de zondag van Bright Day in Utrecht.

De populaire YouTuber Casey Neistat verkocht zijn sociale app Beme aan CNN en werkt inmiddels aan een nieuwsshow voor de YouTube-generatie. Eerder vertelde hij al wat Beme News ongeveer ging doen, nu laat hij het ook zien. De eerste testaflevering, gepresenteerd door Neistat, verscheen vandaag op YouTube en draait om wiet.

Een verslaggever gaat de hort op en bezoekt Amsterdam en de Amerikaanse staten Colorado en Nevada, waar wiet in tegenstelling tot bij ons volledig legaal is. Hoewel Neistat uiteindelijk niet alle afleveringen gaat presenteren, is zijn hand duidelijk te zien. De montage en vormgeving zijn volledig in zijn stijl.


De reportage zit vlot in elkaar, er is een leuk over en weer tussen de presentator en de verslaggever en alles wordt duidelijk uitgelegd. Maar zoals ook Neistat zelf al zegt: er moet nog veel geschaafd worden, want uiteindelijk willen ze elke week vier afleveringen maken, om door te groeien naar zeven per week. En dat lukt met een uitgebreide aanpak als deze misschien nog niet.

Casey op Bright Day 2017 in Utrecht

Casey Neistat is een van de sprekers op onze Bright Day in Utrecht, op zondag 19 november. Koop hier je kaartjes.


Volg het Bright YouTube-kanaal voor meer over Bright Day en Casey Neistat.