De nieuwe emoji: van zombie tot zeemeermin

De nieuwe emoji: van zombie tot zeemeermin

23-03-2017 13:43 Laatste update: 26-04-2018 22:20

Nina Verberne

Emojipedia heeft schetsen van een hele reeks nieuwe emoji onthuld. Met ook een sarcastische emoji, eindelijk.

Emojipedia heeft bekendgemaakt aan welke emoji er wordt gewerkt door Unicode, de organisatie achter de bekende icoontjes. De lijst met alle schetsen van de nieuwe emoji is bekend gemaakt. We kunnen ons onder andere verheugen op een emoji die yoga beoefent, een emoji die overgeeft, een reeks nieuwe voedsel-emoji en nog veel meer. Zo komen er drie genderneutrale emoji, een emoji van een vrouw die een hoofddoek draagt, een hipster-emoji met baard en een vrouw die borstvoeding geeft. 

Sarcastisch gezicht en broccoli

In juni worden er ook nieuwe emoji toegevoegd aan de lijst die emoties tonen. Zo heb je een emoji wiens hoofd ontploft, een emoji die overgeeft, een superboze emoji die aan het vloeken is, een emoji die zijn hand voor zijn mond houdt en een sarcastische emoji die zijn wenkbrauw ophaalt.

Verder worden ook nieuwe voedsel-emoji toegevoegd aan het menu waaronder kokosnoot, broccoli en sandwich.

Dracula en T-Rex

Gek op sprookjes? Dan kun je je eindelijk uitdrukken met emoji. Er komen namelijk heel wat mythische emoji aan. Zoals een zeemeermin, elf, een geest uit de lamp, tovenaar, Dracula en zombie. In mannelijke en vrouwelijke versie nog wel.

Op de lijst nieuwe emoji staan onder meer ook een ufo, bergbeklimmer, oranje hartje, giraffe, egel en T-Rex.

De emoji worden dit jaar toegevoegd aan de lijst. Helaas betekent dit nog niet dat we ze ook nog dit jaar kunnen gebruiken. De emoji moeten eerst worden opgenomen in de software van Apple en Android.