De SNES Classic Mini is te koop, maar waar?

De SNES Classic Mini is te koop, maar waar?

30-06-2017 11:45 Laatste update: 26-04-2018 19:45

De Nintendo SNES Classic Mini is te bestellen, maar het is nog even zoeken waar precies en hij is snel uitverkocht. Hier een overzicht.

Nintendo kondigde eerder deze week de SNES Classic Mini aan. Net als de NES Classic Mini van vorig jaar is het een kleinere versie van de SNES, die je met HDMI op je tv kan aansluiten. In tegenstelling tot vroeger kan je games op elk punt opslaan, en je kan kiezen tussen een retro-ogend beeldbuis-uiterlijk of pixel perfect. De SNES Classic Mini komt met twee controllers met gelukkig een langer snoer dan die van de NES. De kleine console heeft 21 voorgeïnstalleerde klassieke games, waaronder Super Mario World, The Legend of Zelda: A Link to the Past, Mario Kart, Final Fantasy 3, Donkey Kong Country, Earthbound en ook het hier nooit eerder verschenen Star Fox 2.

De SNES Classic Mini verschijnt op 29 september maar is al vooruit te bestellen, voor zo’n 89,99 euro. Helaas gaan de bestellingen erg snel, ongetwijfeld omdat Nintendo de NES Classic Mini na lange tekorten plotseling schrapte; niemand wil deze keer achter het net vissen. Momenteel is de retro spelcomputer alleen te reserveren bij Bol.com, Bart Smit en Intertoys. Bart Smit en Intertoys laten je nog niet bestellen, wel kun je op de hoogte gehouden worden voor wanneer dat wel kan. Bol.com was vrijdag de enige webwinkel waar je de spelcomputer succesvol vooruit kon bestellen, maar ook die voorraad was rond 14:00 uur op.

Uitverkocht

Helaas is de SNES Mini Classic momenteel uitverkocht of niet meer te vinden bij onder meer Media Markt, Wehkamp, Nedgame, Game Outlet, Conrad en Coolblue. Bij winkels als Game Mania, Foregames en 4 Launch is de SNES Classic Mini nog helemaal niet te bestellen.

Hou vooral die winkels de komende dagen in de gaten, zij zullen de SNES Classic Mini waarschijnlijk nog in de voorverkoop doen. Proberen te reserveren bij je plaatselijke game- of speelgoedwinkel is dan ook nog een optie. Op Marktplaats en eBay is er ondertussen een wildgroei aan peperdure doorverkoop van vooruitbestelde SNES Classic Mini’s. Trap daar vooralsnog niet in: ook die verkopers moeten nog maar zien of hun bestellingen aankomen.

Nintendo heeft in ieder geval beloofd significant meer exemplaren van de SNES Classic Mini te maken dan van de NES. De SNES zou in ieder geval tot het eind van 2017 verkrijgbaar zijn volgens Nintendo.