Demo Super Mario Run nu te spelen in Apple Stores

Demo Super Mario Run nu te spelen in Apple Stores

09-12-2016 10:04 Laatste update: 27-04-2018 00:55

Nintendo's nieuwe iOS-game Super Mario Run is vanaf nu op apparaten in alle Apple Stores te spelen.

Ook in de Nederlandse Apple Stores is de demoversie van de eerste Mario-game voor de iPhone te spelen, bevestigen woordvoerders van Apple en Nintendo. De game verschijnt op 15 december voor iOS. Super Mario Run is vannacht toegevoegd aan de demo-content van de apparaten in de Apple Stores. Er is geen maximale speeltijd, aldus een woordvoerder van Apple.

De Amerikaanse talkshowhost Jimmy Fallon kreeg gisteren live op tv al een demo van het nieuwe iOS-spel. Nintendo-grootheid Shigeru Miyamoto kondigde Super Mario Run aan tijdens de presentatie van de iPhone 7. Het is de eerste game die Nintendo zelf voor iOS heeft gemaakt; Pokémon Go is door het Amerikaanse Niantic ontwikkeld.

Drie spelmodi

Super Mario Run is gemaakt in de stijl van andere populaire mobiele platformgames zoals de mobiele Rayman-games. Ook Mario rent automatisch, de speler moet vooral de sprongen goed timen. De game biedt straks drie spelmodi: de standaardmodus waarbij de speler door levels springt, een modus waarbij je het opneemt tegen een geest van een vriend en een derde modus waarbij je je eigen Mushroom Kingdom kan aanpassen.

Om de game te spelen is wel een actieve internetverbinding nodig, zegt Miyamoto tegen Mashable. Dat is onder meer om piraterij van de game tegen te gaan. In de App Store kan je je al inschrijven om een seintje te krijgen wanneer Super Mario Run verschijnt. De game is vanaf volgende week gratis te proberen, alle levels komen voor éénmalig 10 euro beschikbaar.