Deze autonome drones hebben geen mensen meer nodig

Deze autonome drones hebben geen mensen meer nodig

21-06-2016 15:03 Laatste update: 27-04-2018 05:34

De Israëlische dronemaker Airobotics heeft een investering van 28 miljoen dollar gekregen voor de ontwikkeling van totaal autonome drones.

Airobotics ontwikkelt drones die totaal autonoom moeten kunnen opereren. De drones kunnen niet alleen zonder menselijke piloot rondvliegen, ook het opstijgen, landen en verwisselen van de batterijen gebeurt zonder menselijke tussenkomst. Het bedrijf gebruikt daarvoor een speciaal ontworpen Airbase. Een grote container van zo’n twee meter hoog, met een schuifklep bovenop die open gaat om een drone de lucht in te laten.

Is de drone na een half uur bijna leeg, dan landt hij zelfstandig weer op de Airbase en wordt de batterij automatisch verwisseld. Ook kan de basis met een ingebouwde robotarm de uitrusting van de drone veranderen, of er bijvoorbeeld een pakket aan vastmaken.

Airobotics richt zich op professioneel drone-gebruik, onder meer voor bedrijven die drones gebruiken voor beveiliging, controle van grote terreinen of het in kaart brengen van gebieden. De 28 miljoen dollar (24,7 miljoen euro) aan investering komt van durfinvesteerders, waaronder de CEO van navigatiedienst Waze en de COO van Google ATAP, de onderzoeksdivisie van Google.