Deze camera-accessoire geeft je zwevende beelden

Deze camera-accessoire geeft je zwevende beelden

23-10-2017 08:49 Laatste update: 26-04-2018 16:39

Met deze kabelaccessoire voor camera's schiet je beelden die lijken te zweven.

Een nieuw succes op Kickstarter: de Wiral Lite. De makers hebben het beoogde doel van 30.000 dollar al voor 1000 procent binnen, met nog ruim drie weken te gaan. Het project belooft de 'onmogelijke camerashots mogelijk te maken'. De Wiral Lite is een klein, opvouwbaar accessoire voor camera's, waarmee een camera langs een draad glijdt om zwevende beelden te schieten. Gebruikers spannen eerst een kabel en plaatsen daarna het systeem, dat met drie wielen stabiel over de kabel 'rijdt'. Met een afstandsbediening bepaal je de snelheid.

Er zijn verschillende camera's aan de Wiral Lite te schroeven, tot een gewicht van 1,5 kilogram. Dit systeem is met name handig voor shots die een krappe, rechte beweging moeten maken. Zo zweef je met een camera door een bos of door een raam naar binnen.

Op Kickstarter betaal je 199 dollar voor een exemplaar van de Wiral Lite. Hij wordt in maart van 2018 geleverd.


Bright Day, het techfest van Nederland

Ons techfest Bright Day is op 18 en 19 november in de Jaarbeurs in Utrecht. Ruim 20 duizend vierkante meter met gadgets, games en nieuwe technologie. En als hoofdsprekers de bekende YouTubers Casey Neistat en Simone Giertz. Kijk hier voor het programma en tickets.


Like Bright op Facebook voor meer updates over Bright Day