Deze geruchten wijzen op waterdichtheid iPhone 7

Deze geruchten wijzen op waterdichtheid iPhone 7

15-08-2016 15:18 Laatste update: 27-04-2018 04:01

Apple kreeg een patent toegewezen dat voor waterdichte iPhones kan zorgen. Je zou ook onderwater foto's kunnen maken.

Geruchten over een waterdichte iPhone doen al jaren de ronde. Ook in aanloop naar de presentatie van de iPhone 7 klinken die verhalen weer. Zo schreef de Wall Street Journal al dat het toestel beter tegen water zou kunnen, maar het artikel maakt niet duidelijk tot welke gradatie.

Apple heeft nu een patent toegewezen gekregen waarmee het toestellen helemaal waterdicht kan maken. Dat patent, dat afgelopen week werd goedgekeurd, omschrijft een techniek om betere onderwaterfoto’s te maken. Met het idee voor deze technologie zou Apple mogelijk denken aan het waterdicht maken van hun mobiele toestellen. Aan de andere kant zijn er genoeg patenten waar je nooit meer iets van hoort.

Waterdicht maken

Eén van de bekendste geruchten rondom de iPhone 7 is dat de koptelefoonaansluiting zou gaan ontbreken. Door dat te doen, zou Apple het toestel gemakkelijker kunnen afsluiten van water. De homeknop zou mogelijk als fysieke losse knop verdwijnen en terugkomen als drukgevoelige knop zoals op de 12-inch MacBook. Ook daarmee wordt een opening gedicht waar anders vocht in kan.

De huidige iPhones kunnen al redelijk tegen water. Tenminste, als we filmpjes van tests mogen geloven. In een laagje water zouden ze het al een tijdje vol kunnen houden, maar Apple raadt dat af. Officieel zijn de toestellen alleen waterbestendig. Daarmee kunnen ze tegen spetters en natte handen, maar om ermee te zwemmen is niet de bedoeling. Gaat de iPhone stuk door waterschade, dan ligt de schuld altijd bij jezelf.

De iPhone 7 wordt naar verwachting op 6 of 7 september aangekondigd. De datum is nog niet bekendgemaakt door Apple. We hebben onlangs de belangrijkste iPhone 7-geruchten op een rijtje gezet.